A MOB és a MPB stratégiai partnere

Veszprémi Fruzsina

Veszprémi Fruzsina

Öttusa

Öttusa

Szül.év: 1997

Legjobb eredmény: ifi "B" OB 3., Youth "B" EB. 3.

Tanulmány(oktatásiintézmény/szak): Lánczos Kornél Gimnázium

Veszprémi Fruzsina bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

Gyermekkoromtól az életem része a sport. Szinte hihetetlen, hogy mennyi mindent adott már az életben. Sok mindenre megtanít. Csak profitálni lehet belőle. A sportba fektetett energia megtérül, még akkor is ha nem állsz mindig a dobogó tetején, úgy is lehetsz sikeres. Győzd le önmagad! Légy vidám, kiegyensúlyozott, amikor sportolsz. És ami még nagyon fontos: a HIT!
Másfél éves koromban kezdtem el úszni. Vasárnaponként családi programként jártunk az uszodába. 3 évesen volt az első versenyem. Nekem a legjobb nevelőedző jutott, Fázold Henrik bácsi, akinél 10 és fél évet úsztam. Kitartást, céltudatosságot tanultam következetes, kemény munkája által. Közben jártam lovagolni is, ami a szenvedélyemmé vált. Sportpályafutásom után lovakkal szeretnék foglalkozni.
Érdekes történet, ahogyan az öttusával először találkoztam. Úszó OB-on vettem részt Székesfehérváron. A szállásról az uszoda felé mentünk, amikor észrevettem egy táblát az út mentén, ÖTTUSA felirattal. Érdekelt, hogy milyen sportágak tartoznak ide. Úszás, lovaglás ... Itt mondtam ki először, hogy öttusázni szeretnék.  Hamarosan megvalósult az álmom. Miskolcon megalakult az első egyesület.

2. Van sportolói példaképed és miért pont ő?

2011-ben költöztünk az öttusa fellegvárába a családommal, Székesfehérvárra, ahol a sportpéldaképemmel, Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnokkal és az edzőimmel dolgozunk együtt a céljaimért. Nagy álmom a 2024-es BUDAPESTI OLIMPIA.
Példaképem még többek között Hosszú Katinka kitartása, szorgalma, tehetsége, akaratereje miatt.

3. Legkedvesebb versenyed?

Kellemes emlék számomra, a háromtusa Európa Bajnokság, ahol csapat bronzérmet szereztünk a technikai problémák ellenére. Itt tapasztaltam meg először a kitartás, a küzdeni akarás eredményét. Az utolsó miskolci versenyemre is szívesen emlékszem, ahol minden apró részletet kidolgozva az edzőmmel, megnyertem az Országos Bajnokságot.(Külön köszönet Henrik bácsinak)

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

A közeljövőben a célom a Junior EB-re és VB-re való kijutás, és természetesen sikeres felvételi a Testnevelési Egyetemre.

5. Kedvenc mottód?

" Siker az, ha szereted magad, amit csinálsz és ahogyan csinálod!" ; természetesen "Ami nem öl meg az megerősít!"


Támogatóink