A MOB és a MPB stratégiai partnere

Simon Béla

Simon Béla

BOM Alapítvány ösztöndíjasa

Evezés

Életkor: 27 év

Legjobb eredmény: 2012 London 13. hely, U23 VB 2.

Tanulmány (oktatási intézmény/szak): Nyugat- Magyarország Egyetem/ rekreáció- egészségfejlesztés

Simon Béla bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET:

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

Unokatestvéremmel kezdtem együtt, szerettünk volna valamilyen sportot űzni és kicsit bonyolult rokoni szálak miatt választottuk az evezést, mert az unokabátyám nevelő anyja az edzőm unokatestvére, ezért félig meddig kézenfekvő volt a választás és itt ragadtam.

2. Van sportolói példaképed és miért pont ő?

Érdekes kérdés talán Kobe Bryantet mondanám, aki egy hatalmas harcos a szememben, nem ismert lehetetlent híresen jó hozzáállása van a sporthoz, ezért érdemes erőt meríteni belőle. Kb egy éve az egyik támadásnál elszakadt az achillese visszasétált a pályára bedobta a két büntetőt és saját lábán hagyta el a pályát. Remélhetőleg egyszer rólam is fognak hasonló szavakat mondani, mint róla és itt csak a pozitív jelzőkre gondolok. 

3. Legkedvesebb versenyed?

Kedvenc versenyemnek a Head of the River nevű nyolcasversenyt mondanám. Ezt Londonban rendezik, több alkalommal volt lehetőségem részt venni rajta. 420 nyolcas indul üldözéses formában. 9.helyig jutottunk az egyik évben és ezt hatalmas sikernek könyvelem el.

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

Legfőbb célom az egyszerű jobbnak lenni minden nappal, de szeretném ha végre alkotnánk Adriánnal valami maradandót. Lehetőleg Rióban. Addig is megelégszem azzal, ha megtesszük az  első lépéseket addig.

5. Kedvenc mottód?

Nincs mottóm. Nem tartom fontosnak, hogy ez vezényeljen inkább elképzeléseim vannak és terveim. Nem szeretek mondatokhoz ragaszkodni.

Támogatóink