A MOB és a MPB stratégiai partnere

Palancsa Dorottya

Palancsa Dorottya

Curling

Curling

Szül.év: 1995

Legjobb eredmény: vegyes páros VB 2x1., női EB "B" 2. Ifi EB. 2.

Tanulmány(oktatásiintézmény/szak): Gábor Dénes Főiskola/ gazdálkodás menedzsment

Palancsa Dorottya bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

12 évesen kezdtem el a curling sportágat, lassan 10 éve. Édesapámnak köszönhetően ismerkedtem meg ezzel a sporttal, és amint kipróbáltam teljes mértékben beleszerettem. A heti egy edzésből lassan heti 5 lett, illetve ma már majdnem minden hétvégén valamilyen külföldi vagy hazai versenyen indulunk a csapattársaimmal.

2. Van sportolói példaképed és miért pont ő?

Bár nem az elért sport eredményei miatt, de példaképemnek édesapámat nevezném. Ő nem csak édesapa, hanem edző is egyben. Az ő kitartása befektetett munkája, valamit a felém nyújtott bizalma, támogatása rengeteget segít nekem abban, hogy ilyen eredményeket érhessek el már ilyen fiatalon. Nélküle biztosan nem lennék az, aki vagyok. 

3. Legkedvesebb versenyed?

A 2013-as kanadai világbajnokság volt. Ez volt életem első világbajnoksága, és ebben az évben még csak 17 éves voltam. Abban az országban nyerni egy világbajnoki aranyat, ahol közel másfél millió ember űzi az általad kedvelt sportágat, szinte leírhatatlan érzés. Ekkor szólt életemben először nekem illetve partneremnek a magyar himnusz. Ezt a pillanatot soha nem fogom elfelejteni. 

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

A közeljövőben a legfőbb célom az, hogy az idei illetve jövő évi világbajnokságon megszerezzük a csapattársammal az olimpiai kvótát és képviselhessük Magyarországot 2018-ban a Dél-koreai olimpián. Életem legnagyobb álma válna ezzel valóra. 

5. Kedvenc mottód?

"Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél..."


Támogatóink