A MOB és a MPB stratégiai partnere

Kiss Erik

Kiss Erik

Parakajak

Parakajak

Életkor: 22 év

Legjobb eredmény: 2021: Tokiói Paralimpia "A" döntő 8.hely, 2022 München: ECA Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokság "A"döntő 4.hely, 2020 Szeged: ICF Gyorsasági és Parakenu Világkupa "A" döntő 3.hely.

Tanulmány (oktatási intézmény/szak): Eszterházy Károly Katolikus Egyetem - BA edző

Kiss Erik bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET: 

Hogyan kezdtél el sportolni?

13 éves voltam, amikor először lementem egy kajak edzésre, télen kezdtem el, tornatermi edzéseken. Előtte sok sportot kipróbáltam, egyiket se verseny szinten, kosarazni szerettem a suliba, focizni is lejártam néha, pár hónapig még thai-boxoltam is. De a kajak volt az, ami nagyon megfogott. Megtetszett ez a mozgásforma, és hogy ennyire természetközeli ez a sport.

Van sportolói példaképed, és ha igen, miért pont ő?

Minden Olimpiai bajnok sportoló valamilyen szempontból példát állít számomra, a motiváltsága, kitartása vagy a küzdelmes életútja miatt. Hiszen senkiből nem lesz könnyen olimpiai bajnok.

Legkedvesebb versenyed?

Igazából minden versenyemre jó szívvel tekintek vissza, még ha rosszul sikerült, akkor is mert az a kudarc is kellett, hogy az legyek aki ma vagyok. De ha ki kéne emelni egy versenyt, akkor a Tokiói Paralimpia lenne az. Hatalmas nagy élmény volt számomra ott lenni azon a versenyen, amit egy sportoló pályafutása csúcsának tekint.

Legfőbb célod a közeljövőben?

A következő célom a 2024-es Párizsi Paralimpiára való indulási jog megszerzése és hogy ott a lehető legjobb eredményt érjem el, szeretnék egy éremmel hazatérni.

Kedvenc mottód/idézeted?

„A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni.” Arnold Schwarzenegger

Egy sportoló nagyon jól tudja, hogy eredmények csak munkából lesznek és ez vezetett engem végig a karrierem során.

Támogatóink