A MOB és a MPB stratégiai partnere

Galambos Ramóna

Galambos Ramóna

Birkózás

Birkózás

Szül. év: 1996

Legjobb eredmény: U23 EB 3., Junior VB 2., Junior EB 2.

Tanulmány (oktatási intézmény/szak): Pécsi Tudományegyetem/ testnevelő-edző

Galambos Ramóna bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET:

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

9 éves voltam, amikor elkísértem az öcsémet az első birkózó edzésére. Akkoriban sokat vetélkedtünk, sőt sokszor verekedtünk is egymással. Ezert úgy döntöttem hogy, következő edzésre már én is beállok. meg akartam mutatni, hogy vagyok olyan jó mint ö. Egyből beleszerettem a sportágba és az edzők is azt mondták hogy tehetséges vagyok. 

2. Ki a sportolói példaképed és miért pont ő?

Számos sportoló van akire felnézek, különösen az olimpiai bajnokokra, hiszen nekem is ez a célom. Magyarok közül Berki Krisztiánra mondanám. hatalmas edzésmunkát végez, remek sportoló és emellett nagyszerű ember is. Külföldi birkózók közül a japán Szaori Josida elképesztő, három olimpiai aranyával és megszámlálhatatlan világbajnoki címével.

3. Legkedvesebb versenyed?

Minden verseny kedves számomra, ahol dobogóra tudtam állni. De legkülönlegesebb a montenegrói kadet Európa-bajnokság volt számomra, ahol először szolt nekem a magyar Himnusz. 

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

Így hogy még ebben az évben utánpótlás korosztályba tartozom és emellett már felnőttben is versenyzek a megszokottnál jóval több versenyen indulhatok. Indultam már egy felnőtt Európa-bajnokságon, ami a fiatal korom ellenére nagyon jól sikerült, és a kiemelkedő harmadik helyen végeztem. Nem sokra rá, ötödik hellyel zártam az U23-as Európa-bajnokságot. Nemsorára olimpiai kvalifikációs versenyen indulunk, ahol megteszek mindent hogy kijussak az olimpia. A nyáron junior Európa- majd világbajnokságon veszek részt. Mindkét versenyen a döntőbe kerülés a cél. 

5. Kedvenc mottód?

Akár azt gondolod, hogy képes vagy rá, akár azt hogy nem, mindenképpen igazad van.


Támogatóink