Újabb piacvezető cég csatlakozott a BOM-hoz

A Korn/Ferry is hisz a budapesti olimpia megvalósíthatóságában

A Korn/Ferry a világ egyik vezető, a new york-i tőzsdén jegyzett fejvadászcége, melynek a Los-Angeles-i központon túl 40 országban további 70 irodája működik. A 35 éves múltra visszatekintő vállalat élen jár a legmagasabb szintű vállalatvezetők kiválasztásában, értékelésében, és a vállalatoknak nyújtott humán erőforrás menedzsmenttel kapcsolatos szolgáltatásokban. A Korn/Ferry Magyarországon piacvezetőnek számit, számos nagyvállalat tartozik ügyfélkörébe.

A Korn/Ferry menedzsmentje nemrégiben úgy döntött, csatlakozik a BOM-hoz. Így a HP után a Korn/Ferry a második amerikai multinacionális vállalat, amely kiáll a budapesti olimpia ügye mellett.

A Korn/Ferry csatlakozása azért fontos fejlemény a BOM számára, mert a vállalat az elmúlt 20 évben több olimpia szervezésében is fontos szerepet töltött be. A Korn/Ferry segítségével választották ki ugyanis az olimpiai szervezőgárda kulcsszereplőit, vezetőit a los angeles-i, a sidney-i, a vancouver-i olimpián. Mint látható, manapság már nem ritka, hogy az ilyen típusú ügyekben is, mint például az olimpia, a felelős személyek keresését professzionális cégekre bízzák. Így történt ez Athénban is, ahol a cég segítségével találták meg az olimpiát lebonyolító vezetők többségét.

Szabó Vilmos, a Korn/Ferry ügyvezető igazgatója így indokolta a BOM-hoz történt csatlakozást: „Magyarország számára kiemelten fontos, hogy legyen egy ügy, amelyben az ország képes összefogni és olyat alkotni, amely példaértékű a következő generációk számára. A budapesti olimpia tehát nem pusztán gazdasági hatásait tekintve jó az országnak, nem pusztán az ország nemzetközi megítélését, tekintélyét emeli, hanem számunkra, magyarok számára is egy kiugrási, bizonyítási lehetőség.

„A budapesti olimpia már a felkészülés szakaszában is rendkívüli hatással lenne Magyarország fejlődésére. Három olyan területen is szemléletváltást hozna, ahol nem vagyunk igazán erősek: a tervezés, a professzionális végrehajtás és az együttműködés. Ráadásul az olimpia a hosszú távú 10-15 éves előre gondolkodást is kikényszerítené az országból, ami kevésbé jellemző ránk.”

Szabó Vilmos kiemelte annak fontosságát, hogy a budapesti olimpia ügyét egy civil szervezet vállalta fel. „Az elmúlt három évtizedben az olimpiák megrendezésében mindig meghatározó szerep jutott a magánvállalatoknak. Fontos számunkra, hogy Magyarország legnagyobb vállalatai összefogtak és létrehozták a BOM-ot. Meggyőződésem, hogy nagyban növeli a sikeres pályázat esélyét, hogy ezek a cégek elkötelezték magukat az ügy mellett. A magyar gazdaság főszereplőinek élen kell járni az olimpia megrendezése ügyében, együttműködve a kormányzati és a fővárosi döntéshozókkal. Éppen a mozgalom civil volta lehet a garanciája annak, hogy Magyarország nagyobb eséllyel pályázza meg az olimpiai és paralimpiai játékok megrendezését” – mondta Szabó Vilmos.