Idén újabb 25 sporttehetség nyerte el BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány ösztöndíját

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány kihirdette új ösztöndíjasai névsorát. A program újdonsága, hogy az önköltséges képzésben részvevők mellett az állami ösztöndíjasok is benyújthatták a pályázatukat. A huszonöt fiatal sporttehetség az ösztöndíjprogram keretében közel 22 millió forintos támogatásban részesül.

A BOM Alapítvány pályázatán nyolcadik alkalommal indulhattak azok a fiatalok, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, és élsportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. A friss ösztöndíjasokkal együtt már több mint 150 sportoló támogatása fűződik az Alapítványhoz. Ebben az évben az önköltséges képzésben résztvevők mellett az állami ösztöndíjasok is pályázhattak a programra, akik szabadon felhasználható támogatásban részesülnek. A huszonöt sportoló közül hatan önköltséges, tizenkilencen pedig állami ösztöndíjas képzésben folytatják tanulmányaikat. A friss ösztöndíjasok között számos sportágból képviselik magukat világ-és Európa-bajnok tehetségek, köztük több parasportoló is.

A BOM Alapítvány, illetve stratégiai partnerei, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság számára fontos, hogy a fiatalokat erősítse abban, hogy a sportkarrierjük mellett az önképzésre és a tanulásra is kiemelt figyelmet fordítsanak, amivel a későbbiekben további sikereket érhetnek az élet több területén.

Nagyon örülünk, hogy az ösztöndíjprogramunk közel tíz éve töretlen népszerűségnek örvend, és egyre több sporttehetséget tudunk támogatni abban, hogy megmutathassák rátermettségüket az iskolapadban, és bizonyíthassák, hogy a befektetett munkának a sporton kívül is látható eredménye van. Mindez nem valósulhatna meg a támogatóink és partnereink nélkül, akik bizalmukat ebben a rendkívüli időszakban is egyre erősítik: a Magyar Paralimpiai Bizottsággal 2024-ig hosszabbítottunk stratégiai megállapodást, támogatóink köre pedig tovább bővült a GRÁNIT Bankkal és a Masterplast Nyrt.-vel” – mondta el Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

Az együttműködéssel kapcsolatban Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Ahogy a bankszektorban, úgy a sport világában is kifejezetten fontos az eredményes, hatékony munka, és a tanulás. A BOM Alapítvány ösztöndíj- valamint karrierprogramjával olyan támogatási rendszert dolgozott ki, amihez öröm csatlakozni, izgatottan várjuk az együttműködést, amivel mi is aktív részeseivé válhatunk az alapítvány munkájának és törekvéseinek”. – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Az idei ösztöndíjasok névsora:

Pályázó neve

Sportág

Oktatási intézmény, szak

Érdi Mária

Vitorlázás

Budapesti Corvinus Egyetem/ gazdálkodási és menedzsment (angol)

Kreiss Fanni

Vívás

Semmelwei Egyetem/ ápolás és betegellátás, gyógytornász

Olasz Anna

Testnevelési Egyetem/sport - és rekreációszervezés

Csere Gáspár

Atlétika

Testnevelési Egyetem/sport, nevelés- és társadalomtud.

Bőhm Csaba (2000)

Öttusa

Testnevelési Egyetem/Bsc edző

A „BOM a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítványról

A „BOM a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítvány 2018 óta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiemelt stratégiai partnereként működik, 2019-től pedig a Magyar Paralimpiai Bizottság is a szervezet együttműködő partnere. A MOB és a BOM a kialakított közös munka során összevonta MOB Életút Programját és a BOM Alapítvány tanulmányi ösztöndíjprogramját. A MOB mint az alapítvány legnagyobb adományozója, 2020 év végéig évente 14 millió forintos támogatással járul hozzá a BOM Alapítvány tevékenységéhez, ezzel az olimpiára készülő magyar egyetemisták és főiskolások karrierjének támogatásához.