A MOB és a MPB stratégiai partnere

Magyar öttusaezüst az ifjúsági olimpián

Egész napos fantasztikus teljesítményét sikerült megkoronáznia az ifjúsági olimpián a Zs. Tóth Anna, Vera Reyes Ricardo Yamil kettősnek. A magyar-mexikói páros ugyanis ezüstérmes lett a vegyes váltók versenyében, ráadásul úgy, hogy a hajrában még az aranyéremért is versenyben volt.

Remekül kezdte a napot a Zs. Tóth Anna, Vera Reyes Ricardo Yamil kettős. Az úszást a 9. helyen zárták (2’02:14), a második tusában, a vívásban viszont a nagyon előkelő második helyen végeztek, így két szám után a második helyről várhatták a kombinált szám rajtját.

Nem akármilyen izgalmak után dőltek el az érmes helyezések, ugyanis a záró tusában tíz csapat volt 15 másodpercen belül. Izgultak a versenyzők, aminek azért nagyon sok bizonytalanság és hiba lett az eredménye, ami azt jelentette, hogy folyamatosan változtak a helyezések. Zs. Tóth Annáék azonban remekül koncentráltak és „mindent egy lapra feltéve” teljesítették a számot. A hajrában még az aranyérem megszerzése sem tűnt lehetetlennek, sőt, reális esélye volt a magyar-mexikói párosnak, de végül az ukrán-portugál váltó futott be elsőként a célba és nyerte meg az ifjúsági olimpiát. Fantasztikus eredmény, hogy Zs. Tóth Annáék végül megtartották a második helyet és felállhattak a dobogó második fokára. Az olasz-koreai kettős végzett a harmadik helyen az olimpián.

Forrás:http://www.pentathlon.hu/2014/08/26/ujabb-ezusterem-zs-toth-anna-masodik-lett-a-vegyes-valtok-versenyeben-nanjingban/

Fotó: Kovács Iván

Támogatóink