A MOB és a MPB stratégiai partnere

Habsburg György a Magyar Olimpiai Bizottság nagykövete

Kulcsár Krisztián felkérésére Habsburg György a Magyar Olimpiai Bizottság nagykövete lett. Az osztrák-magyar újságíró, politikus, közéleti személyiség, Magyarország rendkívüli utazónagykövete örömmel fogadta el a felkérést.

„Elnökségem alatt a Magyar Olimpiai Bizottság különös hangsúlyt kíván fektetni a nemzetközi kapcsolatainak javítására, aminek új alapokra helyezésében számítok Önre, ugyanis közös korábbi tevékenységeink során volt alkalmam személyesen is megtapasztalni, hogy szerteágazó kapcsolatrendszere párosul a sport iránti elkötelezettséggel és felkészültséggel” - írta Kulcsár Krisztián.

Az utolsó magyar király, IV. Károly unokája és az utolsó magyar trónörökös, Habsburg Ottó fia számára nem idegen az olimpiai mozgalom, hiszen a BOM a Magyar Sportért Alapítvány Felügyelő Bizottságának jelenleg is tagja, valamint korábban a 2024-es budapesti olimpia és paralimpiai pályázat nagykövete is volt.

„Szívből köszönöm a kedves levelét és a felkérést a Magyar Olimpiai Bizottság nagyköveti tevékenységének betöltésére. Természetesen nagyon megtisztelő, szívesen elfogadom a felkérést. Nagy öröm számomra a lehetőség, hogy a közös célokért együttműködhetünk a jövőben” - fogalmazott válaszlevelében Habsburg György.

Forrás:http://olimpia.hu/habsburg-gyorgy-a-magyar-olimpiai-bizottsag-nagykovete-

Támogatóink