A MOB és a MPB stratégiai partnere

Aranyérmes a magyar gyorskorcsolyaváltó a phjongcshangi olimpián

Csütörtökön záródott a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenye a phjongcshangi téli olimpián, Liu Shaolin Sándor korábban már a pontszerző ötödik helyen végzett a férfiak 500 méteres versenyében, rajt-cél győzelmet aratott a B döntőben. Az utolsó szám a férfiváltók 5000 méteres A döntője volt, melyben ott volt a magyar csapat is: Liu Shaolin mellett Liu ShaoangKnoch Viktor és Burján Csaba szerepelt még a magyar váltóban.

A magyarok az elején próbáltak az élre állni és diktálni a tempót, de az előfutamok során olimpiai rekordot (6:34.510) korizó dél-koreaiak átvették a vezetést, majd a kínaiak álltak az első helyen. A mezőny egyébként nagyon egyben volt.

Féltávnál a a harmadik helyen voltunk, közben pedig az éllovas Dél-Korea kicsúszott. A házigazdák nagyon leszakadtak, így bő tíz körrel a vége előtt háromszereplőssé vált a verseny. Az utolsó nyolc körnek a második helyről vágtunk neki, de óriási csata volt a dobogós pozíciókért.

Volt egy trükkös váltásunk, amivel igen kedvező helyzetbe kerültünk, Liu Shaolin Sándor pedig behozta az első helyre a magyar váltót, olimpiai csúcsot jelentő idővel (6:31.971)! Ez Magyarország első aranyérme a téli olimpiák történetében.

Kína lett a második, Kanada a harmadik, Dél-Korea pedig a negyedik.

 

Forrás:https://24.hu/sport/2018/02/22/aranyermes-a-magyar-gyorskori-valto-a-phjongcshangi-olimpian/

Támogatóink