A MOB és a MPB stratégiai partnere

57 sajtóorgánum a budapesti olimpiai párbeszéd mellett

Ötvenhét sajtóorgánum csatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megkeresésére a Párbeszéd az Olimpiáért kezdeményezéshez. A MOB február 6-i közgyűlésén elfogadott határozatának megfelelően, amely szerint a szervezet javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét, elindította a társadalmi párbeszédet az olimpiarendezésről.

Amint arról a MOB tájékoztatta az MTI-t: a párbeszéd egyik első lépéseként a kedden megtartott média-csúcstalálkozón a jelenlévő vezetők közös nyilatkozatot fogadtak el, amelynek aláírásával, a MOB határozatával egyetértésben, támogatják az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszédet.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke elmondta, az elfogadott nyilatkozat - amelyhez a későbbiekben lehet még csatlakozni - a biztosíték arra, hogy a magyar emberek a szükséges információk birtokában alakíthassák ki véleményüket az esetleges olimpiai pályázatról. A sportvezető komoly fegyverténynek tartja, hogy a szellemiségükben olykor eltérő sajtótermékek képesek egy közös ügy érdekében összefogni, ami iránymutató lehet az egész ország számára.

 

Gyárfás Tamás, az Olimpiai Védnöki Testület tagja hangsúlyozta: nem azt kell megvizsgálni, hogy miért nem lehet, hanem azt, hogy miért lehet olimpiát rendezni Budapesten. A Magyar Úszó Szövetség elnöke kiemelte, Magyarország eddig akárhány rangos sporteseménynek otthont adott, azok osztatlan elismerést váltottak ki úgy idehaza, mint külföldön, és nincs kétsége afelől, hogy a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, vagy az ugyanabban az évben sorra kerülő budapesti vizes, illetve cselgáncs-világbajnokság is bizonyítékul szolgál majd erre.

A potenciális házigazdáknak szeptember közepéig kell szándéknyilatkozatot tenniük a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, amely 2017 őszén hoz döntést limai kongresszusán.

A nyilatkozat szövege: „Egyetértve a Magyar Olimpiai Bizottság 2015. február 6-i közgyűlésén elfogadott határozatával, mely szerint a MOB javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét, támogatjuk az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszédet."

A kezdeményezést támogató médiumok: ATV, Digi Sport, Duna TV, Duna World, Echo TV, Győr + TV, MTVA, M1, M2, MTI, Sport Klub, Sport TV, TV2, Story 4, Story 5, InfoRádió, Juventus, Kossuth Rádió, Klubrádió, Lánchíd Rádió, Petőfi Rádió, Index.hu, nol.hu, origo.hu, nso.hu, vs.hu, 24 óra, Békés Megyei Hírlap, Blikk, Bors, Dunántúli Napló, Heves Megyei Hírlap, Kisalföld, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Metropol, Napi Gazdaság, Nemzeti Sport, Népszabadság, Népszava, Pannon Lapok Társasága, Petőfi Népe, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, Vasárnap Reggel, Világgazdaság, 168 óra, Autó-Motor, Demokrata, Fanny, Figyelő, Heti Válasz, Hot! Magazin, Képes Sport, Manager Magazin, Sport Plusz.

Forrás:http://sportgeza.hu/sport/hirek/2015/03/24/57_sajtoorganum_a_budapesti_olimpiai_parbeszed_mellett/

Támogatóink