Alapítók

• Lőcsei Tamás
  • Staár Beatrix

Kuratórium

• Szalay-Berzeviczy Attila (elnök)
  • Dr Kulcsár Krisztián (alelnök)
  • Nyúl Sándor (alelnök)

Könyvvizsgáló

• KPMG Magyarország

Kommunikáció

• Salt Communications Kft.

Kreatív

• Across Média Kft.
szalay_berzeviczy_attila_small.jpg

Szalay-Berzeviczy Attila, elnök

A Budapesti Értéktőzsde 2004-2008 között háromszor megválasztott elnöke, 2012-től a Varsói Értéktőzsde elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, majd 2013-tól Bécsben a Raiffeisen Bank International AG regionális értékpapírpiaci üzletágának az ügyvezető igazgatója. Kuwaitban és Isztambulban tanul, majd egyetemi szakközgazdász diplomát szerez pénzügy és nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakon. Pályafutását 1990-ben a Budapest Banknál kezdi, majd 1999 és 2008 között az UniCredit Bank Hungary Zrt értékpapírpiaci üzletágának a vezetője. 2009 januárja és 2011 decembere között az UniCredit Csoport milánói és bécsi központjaiból irányítja a pénzintézet teljes Közép-Kelet Európai Global Securities Services üzletágát. Közéleti tevékenységéért 2008 augusztus 20-án a Köztársasági Érdemrend Lovagi Keresztjével tünteti ki Sólyom László köztársasági elnök.

Az egykori öttusázó, ükapja - Dr. Berzeviczy Albertnek, a Magyar Olimpiai Bizottság alapítóelnökének - nyomdokait követve elkötelezett híve a magyar sport és a Budapesti Olimpia ügyének, ezért 2005 novemberében Magyarország 15 meghatározó vállalatával és több mint 100 közismert személyiséggel közösen létrehozza a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) elnevezésű közhasznú civil egyesületet, majd 2012-ben a "BOM a Magyar Sportért" Alapítványt melyeknek aztóta is elnöke. 2005 és 2012 a Magyar Vívószövetség alelnöke, majd társelnöke, miközben tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak is. 2015 és 2017 között a 2024-es Budapesti Olimpiai Pályázat nagykövetként, valamint a Budapest 2024 Pályázati Bizottság Olimpiai Védnökök Testületének a tagjaként segíti a Budapesti Olimpia ügyét.

kulcsar_krisztian.jpg

Kulcsár Krisztián, alelnök

Móna István olimpiai bajnok öttusázó nevelt fiaként, és Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó unokaöccseként születése óta kapcsolatban áll a magyar élsporttal. Az 1992-es Barcelonai Olimpia és a 2004-es Athéni Olimpia ezüstérmes párbajtőrözője, valamint a 2007-es Szentpétervári világbajnokság egyéni győztese. Az 1991-tõl 2008-ig tartó válogatott versenyzői pályafutását még további két világbajnoki, két Európa-bajnoki és tíz magyar bajnoki címmel zárja. Jogász végzettségével a CIB Bank igazgatójaként kezdi el civil pályafutását, majd 2010-14 között a BÁV Zrt vezérigazgatójaként tevékenykedik. Közben pedig 2004 és 2012 között tagja lesz a Magyar Vívószövetség elnökségének, az Európai Vívószövetség Végrehajtó Bizottságának, valamint a Nemzetközi Vívószövetség Versenyszabály Bizottságának. 2014 júniusától a Nemzetközi Vívószövetség(FIE) technikai igazgatója, 2017 májusától pedig a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

A Budapesti Olimpia elkötelezett támogatójaként 2006-ban kapcsolódik be a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) irányításába, mint a civil szervezet egyik alelnöke valamint a "BOM a Magyar Sportért" Alapítvány egyik alapítója.

nyul_sandor.jpg

Nyúl Sándor, alenök

A Demján-csapat "törzstagja", hosszú éveken át irányítja a vezérigazgatói székből a TriGránit Zrt-t. Jelenleg a Gránit Csoport elnöke, a közös befektetéseiket irányító Gránit Invest és Holding vezérigazgatója, a Gránit Bank felügyelő bizottságának elnöke, valamint a Bakonyi Erőmű igazgatóságának elnöke. Pályafutását 1974-ben a SKÁLA-Coop Rt. egyik alapítójaként kezdi, amelynek aztán általános vezérigazgató-helyettese lesz. 1991 és 1992 között az EUROINVEST Rt. vezérigazgatójaként részt vesz a Videoton és a Taurus privatizációjában és reorganizációjában. 1994-1997 között a CEIC Holding alelnökeként a külkereskedelmi üzletágat felügyeli.

Gyermekkora óta elkötelezett a magyar sport iránt. Versenyzőként tagja a kardvívó válogatottnak, 1970-ben magyar bajnok. Jelenleg vitorlázóként versenyzik rendszeresen. 2004 és 2012 között tagja a Magyar Vívószövetség elnökségének, és mint annak gazdasági ügyekért felelős alelnöke vesz részt a sportág irányításában, továbbá 2016 –ig a Magyar Motorsport Szövetség alelnöke. 2005-ben részt vesz a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapításában, majd 2012-ben a BOM a Magyar Sportért Alapítvány létrehozásában mint a civil szervezet alelnöke.

ffg9310.jpg

Bóta Kinga, főtitkár

A 2004-es Athéni Olimpia ezüstérmese 9 éven át tagja a magyar kajak-kenu válogatottnak, Versenyzői éve alatt további 11 világ- valamint 7 Európabajnoki címet nyer Magyarországnak, és 15 alkalommal áll a dobogó tetejére mint felnőtt országos bajnok. 18 évnyi élsportolói pályafutását 2006-ban zárja és ezzel egy időben szakedzői diplomát szerez a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi szakán.

Ezt követően 6 évig a Mediator Group Reklámügynökségben dolgozik, közben pedig kommunikáció szakon végez a Zsigmond Király Főiskolán. 2012-ben újra a sport felé veszi az irányt okleveles úszó oktató/edzőként. Jelenleg az Akarat DSE tagja, ahol gyógyúszást oktat elsősorban légzőszervi beteg és tartáshibás gyerekeknek. 2005-ben résztvett a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapításában, 2013-ban pedig a "BOM a Magyar Sportért" Alapítvány alapítói a szervezet főtitkárának nevezik ki. 2015 és 2017 között a Budapest 2024 Pályázati Bizottság sportolói testületének tagjaként is a Budapesti Olimpiáért dolgozik.