Döntés a 2024-es olimpiai játékok házigazdájáról

• Lőcsei Tamás
  • Staár Beatrix

Kuratórium

• Szalay-Berzeviczy Attila (elnök)
  • Bánhegyi Zsófia

• Szalay-Berzeviczy Gábor
szalay_berzeviczy_attila_small.jpg

Szalay-Berzeviczy Attila

A Budapesti Értéktőzsde 2004-2008 között háromszor megválasztott elnöke, 2012-től a Varsói Értéktőzsde elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, majd 2013-tól Bécsben a Raiffeisen Bank International AG regionális értékpapírpiaci üzletágának az ügyvezető igazgatója. Kuwaitban és Isztambulban tanult, majd egyetemi szakközgazdász diplomát szerzett pénzügy és nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakon. Pályafutását 1990-ben a Budapest Banknál kezdte, majd 1999 és 2008 között az UniCredit Bank Hungary Zrt értékpapírpiaci üzletágának a vezetője. 2009 januárja és 2011 decembere között az UniCredit Csoport milánói és bécsi központjaiból irányította a pénzintézet teljes Közép-Kelet Európai Global Securities Services üzletágát.

Az egykori öttusázó, ükapja - Dr. Berzeviczy Albertnek, a Magyar Olimpiai Bizottság alapítóelnökének - nyomdokait követve elkötelezett híve a magyar sport és a Budapesti Olimpia ügyének, ezért 2005-ben Magyarország 15 meghatározó vállalatával és több mint 100 közismert személyiséggel közösen létrehozta a BOM (Budapesti Olimpia Mozgalom) elnevezésű közhasznú civil egyesületet, melynek aztán elnöke lett. 2005 és 2012 a Magyar Vívószövetség alelnöke, majd társelnöke lett, miközben tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak is.

kulcsar_krisztian.jpg

Kulcsár Krisztián

Az 1992-es Barcelonai Olimpia és a 2004-es Athéni Olimpia ezüstérmes párbajtőrözője és 2007-es Szentpétervári világbajnokság egyéni győztese 2010-14 között a BÁV Zrt vezérigazgatója. 2014 júniusa óta a Nemzetközi Vívószövetség(FIE) technikai igazgatói posztját látja el.

Móna István olimpiai bajnok öttusázó nevelt fiaként, és Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó unokaöccseként születése óta kapcsolatban van a magyar élsporttal. Az 1991-tõl 2008-ig tartó válogatott versenyzői pályafutását még további két világbajnoki, két Európa-bajnoki és tíz magyar bajnoki címmel zárta. 2004 és 2012 között tagja volt a Magyar Vívószövetség elnökségének, és mindmáig tagja az Európai Vívószövetség Végrehajtó Bizottságának, valamint a Nemzetközi Vívószövetség Versenyszabály Bizottságának. A Budapesti Olimpia elkötelezett támogatójaként 2006-ban bekapcsolódott a BOM (Budapesti Olimpia Mozgalom) Egyesület operatív munkájába és operatív irányításába, mint sportszakmai igazgató.

nyul_sandor.jpg

Nyúl Sándor

A Demján-csapat "törzstagja", éveken át a TriGránit Zrt operatív vezérigazgatója, jelenleg elnöke, valamint a közös befektetéseiket irányító Gránit Invest és Holding vezérigazgatója. Pályafutását 1974-ben a SKÁLA-Coop Rt. egyik alapítójaként kezdte, amelynek aztán általános vezérigazgató-helyettese lett. 1991 és 1992 között az EUROINVEST Rt. vezérigazgatójaként részt vett a Videoton és a Taurus privatizációjában és reorganizációjában. 1994-1997 között a CEIC Holding alelnökeként a külkereskedelmi üzletágat felügyelte. A Bakonyi Erőmű igazgatóságának elnöke, valamint igazgatósági tag és tulajdonos a Gránit Bankban.

Gyermekkora óta elkötelezett a sport iránt. Aktív sportolóként kardvívásban versenyzett és jeleskedett. 2004 és 2012 között tagja volt a Magyar Vívószövetség elnökségének mint annak gazdasági ügyekért felelős alelnöke. 2005-ben részt vett a Budapesti Olimpia ügyét felkaroló BOM (Budapesti Olimpia Mozgalom) Egyesület alapításában, mely szervezet közgyűlése alelnökének választotta meg.

ffg9310.jpg

Bóta Kinga

A 2004-es Athéni Olimpia ezüstérmes kajakozója. 9 éven át volt tagja a magyar kajak-kenu válogatottnak, mindezidő alatt 11 világ- valamint 7 Európabajnoki címet nyert Magyarországnak, és 15 alkalommal lett felnőtt országos bajnok. 18 évnyi élsportolói pályafutását 2006-ban zárta és ezzel egy időben szakedzői diplomát szerzett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi szakán.

Ezt követően 6 évig a Mediator Group Reklámügynökségben dolgozott, közben pedig kommunikáció szakon végzett a Zsigmond Király Főiskolán. 2012-ben újra a sport felé vette az irányt, úszó oktató/edző lett. Kisgyerekekkel próbálja megszerettetni az úszás mellett, magát a sportolást. Jelenleg az Akarat DSE tagja, ahol gyógyúszást oktat elsősorban légzőszervi beteg és tartáshibás gyerekeknek. 2005-ben résztvett a BOM Egyesület alapításában, 2013-ban pedig a BOM Alapítvány alapítói a szervezet főtitkárnak nevezték ki.