Klis Krisztián

Öttusa

Életkor: 22év

Legjobb eredmény: Ifi Eb 1. ,Vb3(váltó), Junior OB 2.

Tanulmány (oktatási intézmény/szak): Pannon Egyetem/ nemzetközi gazdálkodás

Klis Krisztián bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET:

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

Szüleim elsődleges célja az volt, hogy meg tanuljak úszni. E mellett még kiváló futó képességekkel rendelkeztem és ezt iskolai diákolimpiákon, sorversenyeken, futóversenyeken bizonyítottam. A mozgásom és az eredményeim alapján az öttusaedzők kiválasztottak. Az idő múltával fokozatosan megismerkedtem minden egyes tusával, amely új élményeket adott (azóta is ad) és megtaláltam benne önmagamat. Akkor még nem tudtam, hogy az életem részévé fog válni.

2. Van sportolói példaképed és miért éppen ő?

Sportolói példakép a többszörös öttusa Európa,- és világbajnok, olimpikon Horváth Viktor. Részben eredményei miatt nézek fel rá, de nem ez áll a középpontban. Sokkal inkább emberi tulajdonságai a mérvadóak. A szememben ő az az ember, aki megmutatta, hogy egy ilyen nehéz sportot, mint az öttusa össze lehet egyeztetni a tanulmányokkal is.

Kiskoromban egy versenyen díjat adott át nekem és már akkor a szívembe zártam. Ez egy maradandó élmény volt. Ettől a pillanattól kezdve a korkülönbség ellenére egy mai napig tartó barátság vette kezdetét. Megadatott nekem az a lehetőség is, hogy pályafutása végéig együtt edzhessek vele. A tanácsait mindig örömmel fogadom és büszke vagyok rá, hogy megismerkedhettem vele.

3. Legkedvesebb versenyed?

Legkedvesebb versenyem a tavalyi évben megrendezésre kerülő Junior Országos bajnokság volt. Azért ezt a versenyt emelem ki a sok közül, mert itt voltak olyan pillanatok, amelyek tudatosítottak bennem, hogy igen, itt a helyem ebben a sportban. Illetve olyan események, amelyek ráébresztettek, hogy „épp testben épp lélek” milyen nagy szerepet játszik a versenyező pályafutásában.

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

Legfontosabb célom a sportban, hogy a felnőtt válogatott keret tagja lehessek és Magyarországot képviselhessem öttusa európa,- és világversenyeken. Továbbá egyetemi tanulmányaimat szeretném sikeresen befejezni és utána a civil életben kamatoztatni a tudásomat. Szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni e nemes célok érdekében.

5. Kedvenc mottód?

„Hidd, hogy soha semmi sem lehetetlen!”