Farkasdi Ramóna

BOM Alapítvány ösztöndíjasa

Kajak-Kenu

Életkor: 23 év

Legjobb eredmény: Ifjúsági Olimpia 1., Ifjúsági VB 1. 2., 2x Ifjúsági EB 1.

Tanulmány (oktatási intézmény/szak): Széchényi István Egyetem/nemzetközi igazgatás

Farkasdi Ramóna bemutatkozása

KÉRDÉS/FELELET:

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

Hat éves korom óta versenyszerűen táncoltam(hip-hop,modern tánc),nagyon szerettem az órákat,imádtam a mozgást. A későbbiekben,azonban már kezdett kevésnek bizonyulni számomra,mivel a szüleim és én is úgy éreztem,hogy ennél sokkal több van bennem,ezért elkezdtünk különböző lehetőségek után kutatni. Végül a nagypapám unszolására kezdtem el kajakozni. Csak hallomásból ismertem és az elején nem is volt számomra annyira szimpatikus a sport,hiszen többen is azon a véleményen voltak,hogy férfias izomzatom lesz majd tőle. 12 éves koromban engedtem a nagypapámnak unszolásának! A vízitelepre érkezve összetalálkoztunk a jelenlegi edzőmmel,Fazekas Tiborral! Az első kérdés,amit feltett: "Miért jöttél,mi szeretnél lenni?"  Erre a kérdésre az ösztönös válasz,amit feleltem,hogy: " Olimpiai bajnok szeretnék lenni! " Az első edzés után rájöttem,hogy a lehető legjobb helyen vagyok és a számomra legalkalmasabb sportot  találtam meg!

2. Van sportolói példaképed és miért ő?

Arnold Schwarzenegger! Számomra az ő pályafutása egy mesébe illő történet. Több életrajzi könyvét olvasva rájöttem,hogy a mellet ,hogy fantasztikus sportoló, egy nagyon nagy ember is. Az a hit,ami kis korától benne volt az álmai megvalósulásával kapcsolatban, nagyon közel áll hozzám és megfogott. Az ő karriere, hite az álmaiban, elvakultsága és küzdeni tudása számomra példaértékű. Illetve a legfontosabb tulajdonság is megvan benne, hogy a hatalmas sikerei ellenére is "ember tudott maradni".

3. Legkedvesebb versenyed?

A szingapúri I. Ifjúsági Olimpia. Aranyéremmel tértem haza, ráadásul egyesben tudtam elérni ezt az eredményt,emiatt is volt olyan csodás érzés számomra. Belecsöppenhettünk egy kicsit az olimpiai hangulatba, rengetegen szorítottak otthon értem és sikerült elérnem azt a célt,amelyről a felkészülési időszakban csak álmodoztam.

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

Legfőbb célom, hogy bekerüljek a felnőtt női mezőny top 3 kajakosai közé. Illetve legközelebbi célom, hogy Rio-ban ott lehessek az olimpián.

5. Kedvenc mottód?

Nincs rossz idő, csak gyenge akarat!