A MOB és a MPB stratégiai partnere

Újabb támogatók a hazai rendezésű 2020-as olimpia mellett

Újabb támogatók álltak a BOM mellé a budapesti olimpia ügye érdekében. Az egyre nagyobb társadalmi támogatottságot élvező civil szervezet célja, hogy elősegítse Budapest jelentkezésének benyújtását a 2020-as nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére. Jelenlegi feladatának tekinti, hogy elkészítse az olimpiai törvénytervezetet, majd megvitassa a fővárossal, a kormánnyal és a parlamenti pártokkal, hogy aztán a véglegesítés után az anyag év végére az Országgyűlés elé kerülhessen.

A Vasas és az UTE után az MTK és a Dunaferr SE is csatlakozott a BOM-hoz:

Az MTK (Magyar Testgyakorlók Köre) hazai és nemzetközi viszonylatban az egyik legismertebb és legeredményesebb magyar sportegyesület, amelyet 1888. november 16-án alapítottak meg olyan fiatal sportemberek, akik ellenezték a kor merev torna központúságát és más sportágakat is művelni akartak. Az egyesület az eddigi 119 éves fennállása alatt nagyszerű sportsikereket ért el, a nyári olimpiai játékokon sportolói 30 olimpiai aranyérmet, 22 ezüstérmet és 12 bronzérmet szereztek. A klub vezetősége most úgy döntött, hogy csatlakozik a BOM-hoz, s ezzel erkölcsileg támogatja a civil szervezet munkáját, célkitűzését és szellemiségét. Hunvald György, az MTK elnöke a BOM-hoz írt levelében azt hangsúlyozza, hogy az egyesületük ezzel a lépéssel kívánja deklarálni elkötelezettségét a civil szervezet által megfogalmazott törekvés megvalósításához, hogy Budapest pályázza meg a 2020-as Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékokat. Az egyesület elnöke hozzátette, hogy az MTK történelme során mindig igyekezett újabb és újabb olimpiai reménységeket kinevelni, és éppen ezért bízik abban, hogy 2020-ban is lesz még saját nevelésű olimpikonjuk egy hazai rendezésű ötkarikás rendezvényen. 

A dunaújvárosi Dunaferr SE sportolói a klub 1951-es alakulása óta több olimpián, világbajnokságon, világkupákon és Európa Bajnokságokon vettek részt a magyar válogatott tagjaként és értek el kiemelkedő eredményeket, valamint sikeresek voltak a különböző Európai Kupa sorozatokban is. A közel 600 versenyzőt tömörítő egyesület tagjainak többsége a hazai élvonalhoz tartozik. Perjámosi Sándor, az egyesület Ügyvezető Elnöke arról tájékoztatta levelében a BOM vezetését, hogy a Dunaferr SE vezetőinek, edzőinek, sportolóinak egyhangú döntésével csatlakoznak a civil mozgalomhoz, mert így szeretnék támogatni e nemes kezdeményezés sikeres megvalósítását.  
 
A vízilabdázók, az öttusázók, a vívók, a kajak-kenusok és az ökölvívók után a vitorlázók is a BOM mellé álltak:

Az Olimpia Budapestre történő invitálása esetén kézenfekvő, hogy a vitorlázás sportág eseményeinek a Balaton - ott is a sportág hazai „Fellegvára”, Balatonfüred - a játékok megrendezésének legalkalmasabb helyszíne. A Magyar Vitorlás Szövetség megszámlálhatatlanul sok, nagy nemzetközi versenyt rendezett az elmúlt években, a nemzetközi megítélés pedig mindig pozitív volt. Tavaly öt nagy viadalt rendeztek a Balatonon. Míg az olimpián legfeljebb négyszáz versenyző indulhat, addig ezeken a versenyeken általában sokkal többen vesznek részt. A Magyar Vitorlás Szövetség levelében arról tájékoztatta a civil szervezetet, hogy legutóbbi elnökségi ülésén úgy határozott, hogy csatlakozik a BOM-hoz és vállalja, hogy szakmai segítséget nyújt a Budapestre tervezett olimpia vitorlás versenyeinek előkészítésében, s hogy vezetői és tagjai mindent megtesznek azért, hogy a BOM törekvéseit támogassák és népszerűsítsék. 

Újabb ezüst fokozatú támogatóval erősödött a BOM:

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. nagy hagyományokkal bíró, jelentős tapasztalattal rendelkező szervezet. A cég gondoskodik a magyar villamosenergia-rendszer megbízható, hatékony és biztonságos irányításáról, a szükséges tartalékokról az erőművekben és a hálózaton. A vállalat szakmai tapasztalataival és támogatásával szintén hozzájárul, hogy a majdani olimpiai pályázat minden szükséges követelménynek megfelelve vívja ki a rendezés jogát. 

 

Támogatóink