Hat szerencsés nyertes utazhat Pekingbe a hazai rendezésű olimpia támogatói közül

Ünnepélyes keretek között, az Akció-Nxs reklámügynökség székházában adták át a 2008-as pekingi Nyári Olimpiai Játékokra szóló részvételi jegyeket az OTP-BOM hitelkártya játék győzteseinek. A szerencsés nyertesek egy-egy héten keresztül személyesen tapasztalhatják meg a világ legnagyobb sporteseményén való részvétel felejthetetlen élményét.

OTP-BOM hitelkártya nyereményjáték
A Budapesti Olimpiai Mozgalom és az OTP Bank közös játéka tavaly októberben indult. Bárki, aki 2006. október 20. és 2007. április 30. között OTP-BOM hitelkártyát igényelt, és ezáltal tranzakciónként 5 Ft-tal támogatta a hazai olimpiarendezés népszerűsítéséért tevékenykedő BOM civil szervezetet, részt vehetett a játékban. A játékosoknak három olimpiai témájú kérdésre kellett válaszolni, majd egy negyedik kérdésre helyesen tippelni. A három legjobb választ adó egy-egy kétszemélyes utazást nyert a 2008-as pekingi olimpiai játékokra. Az nyertesek utaztatását a Pegazus Tours Kft., a BOM Aranyfokozatú támogatója biztosítja.

Akik már biztosan szurkolnak a magyar sikerekért Pekingben
Dr. Halász József Közjegyző által megküldött Jegyzőkönyvek alapján, az OTP-BOM Hitelkártya játék első, 2006. október 20. és 2006. december 12. közötti időszakának nyertese dr. Virág Mihály orvos lett Dunaújvárosból. A 2006. december 12. és 2007. február 19. közötti időszakban Kiefer János Bólyról, míg a harmadik, 2007. február 20. és 2007. április 30. közötti időszakban Leidheim Attila Budapestről bizonyult a legjobbnak.
A nyertesek 2007. július 31-én, az Akció-Nxs Reklámügynökség székházában rendezett fogadáson vehették át részvételi jegyüket. A nyereményeket dr. Baranyai Ákos, a BOM főtitkára, Barabás Balázs, az OTP Bank Nyrt. képviselője és Káldy Kinga, a Pegazus Tours Kft. utazásszervezője adták át.

Egy hét Pekingben
A szerencsés nyertesek Peking északi részén, az Olimpiai Központtól 35 km távolságra található Changping kerületében, a Xiaotangshan negyedben található Pegazus Sport Tours szállodakomplexumban, a Longmai Hot Springben laknak majd, ahonnan a központi olimpiai terület, az Olympic Green 50 perc alatt érhető el. A környék jelentős fejlesztésen ment keresztül az utóbbi évek során, számtalan étterem, szálloda, bevásárlóközpont várja az odalátogatókat. Itt található Ázsia legnagyobb fedett termálfürdője és élményparkja, különböző medencékkel, trópusi őserdei hangulattal kialakítva. A vendégek szabadidejüket együtt tölthetik majd a Peking Szurkolói Klub Olimpiai Bajnokaival, akik részt vesznek szakmai értékeléseken és elkísérik a szurkolókat a versenyekre, hogy közösen bíztassák a magyar versenyzőket. A nyertesek találkozhatnak "a Nap Sportolójával", illetve sportvezetőkkel és óriáskivetítőn is figyelemmel kísérhetik a Magyar Televízió olimpiai közvetítéseit. A szállodától a versenyhelyszínekre a szervezők folyamatos metró illetve buszközlekedést biztosítanak.

Dr. Virág Mihály, klinikai onkológus szakorvos szerencsés ember. „Kedvelek mindenféle játékot, korábban már nyertem egy amerikai utat is, most pedig, amikor hallottam az OTP-BOM hitelkártya játékról, azt kérdeztem a feleségemtől: Anya, akarunk menni Pekingbe? Akkor játsszunk! És csodák csodájára sikerült is. Biztos vagyok benne, hogy remekül fogjuk érezni magunkat Kínában. Dunaújvárosban rendszeresen járunk úszni, úgyhogy az úszódöntőket biztos megnézzük majd, csakúgy mint vívás, a judo, a box, a vízilabda és a kézilabda versenyeket.”

Kiefer János, önkormányzati alkalmazott Bólyról először utazik majd repülőn, ráadásul egyből Pekingbe. „Lebegtem a boldogságtól, mikor megtudtam, hogy életemben először élhetem át személyesen az olimpiai játékok mindent elsöprő hangulatát. Az ottani hetemet már teljesen betábláztam fejben: szeretném átélni, hogy Nagy Tímea harmadszor is olimpiai bajnok lehet vívásban, majd Cseh Lacinak és a többi fiatal úszótehetségeknek szurkolok, aztán meglátogatom még az atlétikai stadiont és természetesen szorítok a magyar kézilabda és vízilabda válogatottért. Ezen felül, nagy álmom, ami most szintén valóra válik, hogy élőben láthatom az amerikai kosárlabda válogatott mérkőzését is a játékok során.”

Leidheim Attila, budapesti ügyfélszolgálati előadó szintén utazhat jövőre a kínai fővárosba, másodmagával. „Boldog vagyok, hogy a BOM-nak hála én is részese lehetek ennek az életre szóló élménynek. Még mindig nézegetem a prospektust, és nagyon nehéz dönteni a sok érdekes program között. Az már biztos, hogy az úszást, az atlétikát és a labdajátékokat meg fogom nézni a csodálatosnak ígérkező pekingi hét alatt.”

A BOM
A BOM, a budapesti olimpia pályázatának kezdeményezésére létrejött civil egyesület fő feladatának tekinti, hogy a döntéshozókat és a közvéleményt megismertesse egy budapesti rendezésű olimpia előnyeivel, hatásaival és kockázataival, mely fontos a felelős elhatározás meghozatalához. A 2005 novemberében 15 hazai nagyvállalat által alapított szervezet arra vállalkozott, hogy népszerűsítse az olimpia ügyét, és saját forrásból tájékoztassa a közvéleményt az olimpiai pályázathoz szükséges feltételekről.
További információ: www.budapestiolimpia.hu