Fehér tenyerek a budapesti olimpiáért, a TehénParádé támogatásával

Újabb alkotással bővült az utazó köztéri kiállítás

Sajtóközlemény, 2007. augusztus 16.

A BOM támogatói közösen alkották meg a mozgalom tehenét

2007. augusztus 16-án a TehénParádé és a BOM a Mamut II. Bevásárló- és Szórakoztató Központban rendezett közös sajtótájékoztatón mutatta be a köztéri kiállítás meglepetés alkotását, Olimpiát, amelyen az utolsó simításokat, a mozgalmat támogató közéleti személyiségek, gazdasági szakemberek és sportolók végezték el. Tenyerüket fehér festékbe mártva sorra látták el kézlenyomatukkal a civil szervezet tehenét, majd aláírásukkal is megerősítették meggyőződésüket a Nyári Olimpiai- és Paralimpiai Játékok Magyarországra hozatalának szükségessége mellett.

bomtpsajtaj07081619.jpg

Fehér tenyerek a hazai rendezésű olimpiáért
Az eseményen Csikós Gergely, a TehénParádé főszervezője nyitotta meg a tenyerelők sorát, majd átadta a stafétabotot Szalay-Berzeviczy Attilának, a Budapesti Értéktőzsde és a BOM elnökének. Őket követték a BOM céljaival egyetértve az eseményen Ábrahám Attila, Csisztu Zsuzsa, Fráter Viktória, Geszti Péter, Jaksity György, Kulcsár Krisztián, Nemcsik Zsolt, Pataki Ági, Siklós Erik, Stefanek Gertrúd, Szabó Szilvia, Szekeres Pál és Szécsi Zoltán.

A BOM tehene – amelyet a TehénParádé szervezője ajánlott fel a mozgalom számára – augusztus 22-én, szerdán, Debrecenben csatlakozik az utazó kiállítás többi alkotásához, melyek azután Győrben végül Budapest utcáin lesznek még láthatóak.

Szalay-Berzeviczy Attila a támogató kezeket látva elmondta:
„Örülök, hogy támogatóink közül ma is ilyen sokan letették a voksukat szervezetünk munkája mellett. A 2005 novemberében alapított BOM azokat a tekintélyes civil erőket fogja össze, akiknek meggyőződése, hogy egy magyarországi rendezésű nyári olimpiai és paralimpiai játékok mind az ország, mind pedig a főváros fejlődését, nemzetközi tekintélyét, az itt élő emberek életét kiemelkedően pozitív módon befolyásolná. A BOM alapítói egyetértenek abban, hogy az olimpia megrendezése ösztönözné a befektetéseket és a beruházásokat, sok tízezer új munkahelyet teremtene, élénkítené a turizmust, fejlesztené az infrastruktúrát, és új dimenziókat nyitna meg a jelen és a jövő magyar sportolói számára. Reméljük, hogy TehénParádé utazó kiállításhoz most csatlakozó alkotás további támogatókat nyer majd meg közös ügyünknek vidéken és Budapesten egyaránt.”

bomtpsajtaj07081618.jpg

A BOM tehenét is elárverezik a kiállítás végén
Csikós Gergely, a TehénParádé főszervezője az eseményen kiemelte: „Nagyon örülök, hogy a BOM nyitott volt felajánlásunkra és ilyen kreatív megoldással rukkolt elő. Ez a tehén, mint közösségi alkotás méltó szimbóluma a mozgalomnak. Ezért is támogattuk a mozgalom számára felajánlott tehénnel az alkotás létrejöttét, mert hiszünk a szervezet céljaiban, és ily módon szívesen segítünk az ügy népszerűsítésében a köztéri kiállítás idején. A kiállítást követően a BOM tehenét csakúgy, mint a többi alkotást elárverezzük. A jótékonysági aukción bárki licitálhat majd kedvenc tehenére, és a befolyt bevételből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítványt támogatjuk. A BOM számára felajánlott Olimpia nevű tehénnek azonban az aukción kiemelt küldetése lesz.”

bomtpsajtaj07081615.jpg

A Bátor Tábor Alapítványról
A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését segíti, és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal pedig hétvégi családi táborok, valamint klubfoglalkozások formájában szerveznek ingyenes programokat a gyerekek és hozzátartozóik számára.

A Bátor Tábor minden pillanata az élményeké és a vidámságé. Legyen szó az evezésről, a lovaglásról, az íjászatról, a kézművességről, a táncról, a zenélésről, a sportról, a színjátszásról vagy a bátorkodásról: minden programunk lényege, hogy a gyerekek számára sikerélményt nyújtson. A Bátor Tábor nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról, vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról.

A Hatvanban lévő táborhelyükre onkológiai betegséggel, diabétesszel vagy JIA-val (gyermekkori krónikus ízületi gyulladás) kezelt gyermekek érkeznek. Minden program saját képzési rendszer alapján felkészített önkéntesek közreműködésével kerül lebonyolításra.
A nemrég megújult táborhely a jövő évtől már cseh, szlovák és lengyel gyerekeket is fogad. Az idén júniusban befejeződött, több mint 500 millió forintos beruházás során megépült gyerekszállások, a 150 fős étkező, a csónakázó tó és az egyéb facilitások a régióban egyedülállóak.

Az elmúlt 6 évben több mint 1000 táborozó élhette át a Bátor Tábor nyújtotta varázslatos élményeket, s ez a szám a megújult táborhellyel a következő években növekedni fog.
További információ itt: http://www.tehenparade.net/batortabor.html