Budapesti Olimpia Mozgalom támogatja a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezését

Magyarország 15 meghatározó vállalata által alapított Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) üdvözli a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) mindazon előremutató döntéseit, melyek esélyt és reális alapot teremtenek a 2012-es futball Európa-bajnokság Magyarországra hozatalához.

A Budapesti Olimpia Mozgalom elnöksége teljes mértékben támogatja a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezését, mert hiszi, hogy ez a sportesemény az idei úszó Európa-bajnoksággal együtt meghatározó mérföldkő lehet egy budapesti rendezésű 2020-2024-es olimpia felé vezető úton. Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke kijelentette, hogy a szervezet segíteni kívánja a maga eszközeivel a szervezőbizottság munkáját a futball EB társadalmi támogatottságának növelésében és a szükséges politikai konszenzus megteremtésében. A BOM hiszi, hogy egy 2012-es labdarugó kontinens viadal és a 2020-2024-es nyári olimpia megpályázása együttesen olyan új dimenzióba helyezné Magyarországot, mely ugrásszerűen ösztönözné a befektetéseket, sok tízezer új munkahelyet teremtene, élénkítené a turizmust, fejlesztené az infrastruktúrát, új lehetőségeket biztosítana a jelen és a jövő magyar sportolóinak és végre egységbe kovácsolná a nemzetet.

A mai napon találkozott Gyárfás Tamás, a 2012-es futball Európa-bajnokság pályázati szervezőbizottságának újonnan megválasztott elnöke és Szalay-Berzeviczy Attila, hogy áttekintsék a hatékony együttműködés lehetőségeit egy Magyarországi rendezésű labdarugó EB és olimpia érdekében. A találkozón szintén szó esett a MOB és a BOM között kiépítendő szövetség kereteiről, melyet az Olimpiai Bizottság soron következő elnökségi ülésén fognak a felek részleteiben átbeszélni.