A BOM a MOB stratégiai partnereként dolgozik tovább

A Magyar Olimpiai Bizottság és a BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány eddigi kapcsolatát mostantól hivatalosan is szorosabbra fűzi. A két szervezet együttműködési megállapodást írt alá, melynek értelmében a jövőben a BOM Alapítvány a MOB kiemelt stratégiai partnereként fog tovább működni. A leendő olimpikonok ösztöndíjprogramja az együttműködés kiemelt elemét képezi.

atti-es-krisz.jpg

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a 2005-ben alapított BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány közös célok mentén együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy intézményesítsék a közös munkát, így a jövőben a BOM Alapítvány a MOB hivatalos stratégiai partnereként fog tovább működni, eddigi feladatait változatlan formában ellátva.

Az együttműködés értelmében a MOB Életút Programja és a BOM Alapítvány tanulmányi ösztöndíjprogramja összevonásra kerül. Az ösztöndíjprogram fő célja, hogy megfelelő anyagi feltételeket biztosítson az olimpiára készülő és egyidejűleg tanulmányokat folytató fiatal sportolók számára. A támogatás hozzásegíti az ösztöndíjasokat ahhoz, hogy a tanulmányaikkal megszerzett képesítéssel a sportolói karrierjük befejezése után a civil életútjuk is megalapozott legyen.

„Az alapítvány eddigi munkájának nagy elismerése ez az együttműködési megállapodás és a kiemelt anyagi támogatóink között tudni a Magyar Olimpiai Bizottságot. Célunk, hogy közösen még többet tudjuk tenni a sport és az oktatás tudatos összekapcsolásával azért, hogy a legjobbjaink nemcsak versenyzőként, de később a civil pályán, vagyis a munkaerőpiacon is kimagasló teljesítményekre legyenek majd képesek a magyar gazdaság javát szolgálva. Az alapítvány munkáját a jövőben is Váradi-Bóta Kinga fogja össze főtitkárként, míg kommunikációs, valamint olimpia szakmai ügyekben Gundel Takács Gábor és Mizsér Attila fogja képviselni a szervezetünket.” – mondta el Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

„A MOB a kezdetek óta figyelemmel kíséri a BOM most már lassan másfél évtizedes tevékenységét, az elmúlt években pedig számos projekten dolgoztunk együtt, ezért is várjuk a még aktívabb közös munkát. A Magyar Olimpiai Bizottság – akárcsak a nemzetközi olimpiai család – sportolói kettős életpálya modelljének célja, hogy sportolóink a civil életben is megtalálják majd a helyüket. Ennek a különösen fontos tevékenységünknek az egyik pillére a tanulmányi ösztöndíjprogram, amit a jövőben közösen bonyolítunk az elsősorban üzleti szférából szerveződött BOM alapítvánnyal.” – hangsúlyozta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

A MOB az együttműködés aláírásával az alapítvány legnagyobb adományozója lesz, 2020 év végéig évente 14 millió forintos támogatással járul hozzá a BOM Alapítvány tevékenységéhez, és ezzel az olimpiára készülő magyar egyetemisták és főiskolások karrierjének támogatásához.

Az Alapítvány Kuratóriuma: Szalay-Berzeviczy Attila (elnök) Kadocsa Péter, Dr Kulcsár Krisztián, Lantos Csaba, Mozsár István, Mónus Attila, Nagy György, Nyúl Sándor, Rencz Botond, Régely Károly, Dr Siegler Konrád, Straub Elek, Szalay Péter, Vahl Tamás, Váradi József, Zwack Sándor

Az Alapítvány Felügyelő Bizottsága: Dr Hardy Ilona (elnök), Bánhegyi Zsófia, Császári Attila, Gecser Ottó, Habsburg György, Lőcsei Tamás, Staár Beatrix

Az Alapítvány Sportszakmai Biráló Bizottsága: Buzgó József (elnök), Dr Ábrahám Attila, Mizsér Attila, Gundel Takács Gábor, Hajdú B. István, Kálnoki-Kis Attila, Dr Kemény Dénes, Schulek Csaba, Váradi-Bóta Kinga

Az Alapítvány támogatói: Aegon Alapkezelő Zrt, Concorde Értékpapír Zrt, IBM Magyarország Kft, KELER Zrt, KPMG Magyarország, MET Zrt, PwC Magyarország, Magyar Telekom Nyrt, Zwack Nyrt és a Magyar Olimpiai Bizottság