2019. évi BOM ösztöndíj pályázati felhívás

A „BOM a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítvány a kiemelkedő sporttevékenységet folytató diákok részére, tanulmányaik eredményességének elősegítése céljából ösztöndíj pályázatot hirdet, immáron hetedik alkalommal.

Ettől az évtől a Magyar Olimpia Bizottság, mint az Alapítvány stratégiai partnere és főtámogatója is aktívan részt vesz a pályázati folyamatokban és az eddigi tanulmányi ösztöndíj programját (MOB Életút) az Alapítvánnyal közösen viszi tovább.

Az ösztöndíjra az a diák pályázhat, aki:

1. olimpiai, vagy paralimpiai sportágban szerepel és a saját sportági szakszövetsége együttműködési megállapodást köt a "BOM a Magyar Sportért" Közhasznú Alapítvánnyal;
  2. olimpiai, vagy paralimpiai kerettag vagy a pályázat évét követő legközelebbi olimpiai, illetve paralimpiai játékokon történő részvételre készül;
  3. közép-, vagy felsőfokú iskolarendszerű (tanulói vagy hallgatói jogviszony keretében folytatott) vagy iskolarendszeren kívüli, közoktatási intézmény vagy akkreditált, nem állami fenntartású intézmény által nyújtott tandíjköteles oktatásban, illetve képzésben vesz részt.

A pályázathoz csatolni kell az alábbi dokumentumokat:

1. Kitöltött pályázati adatlap (letölthető a www.bomalapitvany.hu weboldalról)
  2. A sportági szakszövetség indokolással, aláírással és pecséttel ellátott hivatalos igazolása a szövetségi tagságról és az elért sporteredményről, főtitkári vagy elnöki javaslattal
  3. Hallgatói igazolás (az oktatási intézmény aláírással és pecséttel ellátott hivatalos igazolása a képzésben való részvételről)
  4. Amennyiben szociálisan rászoruló, ennek bemutatása.

Letöltendő dokumentumok:

Pályázati adatlap és mellékletek:

Pályázati szabályzat:

Ösztöndíj szerződés minta:

A pályázatnak a fent felsorolt valamennyi dokumentumot tartalmaznia kell. A hibás, hiányos vagy valótlan tartalmú pályázatok elutasításra kerülnek.

Várjuk mindazon sportolók pályázatát is, aki az előző évben/években benyújtották pályázatukat, mindazonáltal akkor nem kerültek be a BOM ösztöndíjasok közé.

A pályázatot kizárólag postai úton a 1535 Budapest Pf.769 címre várjuk.

Pályázat leadásának határideje: 2019. január 15.

Pályázat elbírálásának folyamata:

A pályázatokat az Alapítvány Szakmai Bizottságának véleményezését követően az Alapítvány Kuratóriuma a pályázatban igazolt sportszakmai, tanulmányi, szociális helyzet figyelembe vételével, egyénileg, saját mérlegelése alapján bírálja el. Az Alapítvány döntése végleges, azzal szemben jogorvoslatra nincs lehetőség. A nyertes pályázóval, illetve pályázókkal az Alapítvány Támogatási (Ösztöndíj) szerződést köt legfeljebb a pályázó tanulmányainak befejezéséig tartó időtartamra. Az ösztöndíj folyósítása közvetlenül a képzést nyújtó oktatási intézmény részére történik.

A pályázat eredményéről a résztvevő pályázók a pályázati adatlapon megadott e-mail címen kapnak értesítést, legkésőbb 2018. február végéig.

További információ:

Váradi-Bóta Kinga – BOM Alapítvány főtitkáránál,
botakinga@bomalapitvany.hu
+36 30 279-2390 (hétköznaponként 9-15óra között)