A MOB és a MPB stratégiai partnere

A MOB közgyűlése elfogadta a londoni beszámolót

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki közgyűlésén elfogadta a londoni olimpiáról és paralimpiáról készített beszámolót. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója a londoni olimpiáról a sportági szakszövetségekkel közösen készített beszámoló kapcsán hangsúlyozta, hogy Magyarország húsz év után először végzett az első tíz között a nemzetek versenyében. A magyar csapat nyolc arannyal, négy ezüsttel és öt bronzzal az éremtáblázat kilencedik helyén zárt. A medálgyűjtemény várhatóan még kiegészül a birkózó Hatos Gábor bronzérmével, akinek ellenfele doppingolt, így a harmadik helyre léphet előre - ügyében december elején várható végleges döntés.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szintén kiemelte, hogy a magyar csapat várakozáson felül szerepelt a paralimpián. A 166 ország között Magyarország 14 éremmel - közte két arannyal - a 38. legeredményesebb volt, az európai országok között a huszadik helyet érdemelte ki.

A két beszámolóhoz Borkai Zsolt elnök hozzátette, hogy jó volt magyarnak lenni a londoni olimpia és paralimpia alatt, s kiemelte a kormány támogatását a felkészülésben és a részvételben.

Támogatóink