Orbán Viktor a Budapesti Olimpiáról

„A léc magasan a fejünk fölött van, hiszen ekkora magasságot még soha nem kellett átvinnünk. De ha mindannyian egy irányba húzunk, ha összefogunk és mostantól mindenki elvégzi a maga dolgát, akkor sikerülni fog” – mondta a miniszterelnök miután kiderült, hogy Magyarország rendezheti a 2021-es vizes vb-t.

Orbán Viktor a nol.hu tudósítása alapján arról is beszélt, hogy a kalkulációk alapján semmi kétsége nincs: a vb sokkal többet hoz majd a konyhára, mint amennyi pénzt az előkészületek fölemésztenek. A projektet a 2014-től 2021-ig tartó nemzetgazdasági fejlesztési terv részének kell tekinteni. A megvalósításhoz pedig minden politikai oldal elkötelezettsége kell.  A miniszterelnök szerint „a sport, a tudomány és a művészet csak nemzeti alapon létezhet. Biztos vagyok benne, hogy ezt előbb-utóbb mindenki fölfogja, megérti.”

Arra a kérdésre, hogy a vb-n kívül lehetne-e még nagyobb rendezvényt is megszervezni Orbán azt válaszolta: „Mindig is álmodtam a budapesti olimpiáról, de korábban el kellett vetni az ötletet, mert az ország még nem állt a saját lábán. Most már más a helyzet, ezért is kaptuk meg az úszó-világbajnokságot, amelyet fontos lépcsőfoknak tartok egy későbbi olimpiai pályázat benyújtásához”.

Forrás:http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160086