Nem pályázunk a 2016-os olimpiára

Az olimpiát szorgalmazó civilszervezet kedden mutatta be a PriceWaterhouseCoopers megvalósíthatósági tanulmányát, amely a 2012-es pályázathoz készült anyag frissítése. Ebben az áll: az olimpia megrendezése 518 milliárd forintba kerülne, a sikeres lebonyolításhoz azonban európai színvonalú országos és fővárosi infrastruktúrával kell rendelkezni, ehhez pedig újabb fejlesztésekre és újabb milliárdokra lenne szükség.

A mozgalom vezetői úgy látják: a fejlesztések érdekében össze kellene hangolni Magyarország és Budapest hosszú távú fejlesztési terveit. Véleményük szerint ehhez egy legfelső szintű jogszabály, azaz egy vonatkozó törvény kellene. Szalay-Berzeviczy Attila elnök (képünkön) és a Budapesti Olimpiai Mozgalom vezetői egyeztetnek a kormánnyal és az öt parlamenti párttal, és megbízták a Siegler ügyvédi irodát a törvénytervezet kidolgozásával.

A BOM erőteljes médiakampányt folytatott a budapesti olimpiáért, az ötletet támogató Magyar Olimpiai Bizottság azon a véleményen volt, hogy a 2016-os játékokra is be kellene nyújtani a pályázatot, hogy esély legyen a későbbi időpontokban elnyerni a rendezés jogát! A 2016-os játékokra azonban nem nyújtottak be pályázatot az illetékesek.

Forrás: http://www.samsungsport.hu/20070206/nem-palyazunk-a-2016-os-olimpiara/