A MOB és a MPB stratégiai partnere

MTI

Kemény Dénes szövetségi kapitány és a vezetésével 2000-ben, Sydneyben, majd 2004-ben, Athénban olimpiát nyert férfi vízilabda-válogatott tagjai is csatlakoztak a Magyarország 15 meghatározó vállalatát tömörítő Budapesti Olimpia Mozgalomhoz (BOM).

A magyar fővárosban rendezendő ötkarikás játékok megvalósításának előmozdítására alakult BOM ezentúl maga mellett tudhatja Kemény Dénes mellett 17 játékosa - Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás, Fodor Rajmund, Szécsi Zoltán, Molnár Tamás, Biros Péter, Vári Attila, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Zsolt, Ma:rcz Tamás, Steinmetz Ádám, Madaras Norbert, Varga Tamás, Gergely István, Benedek Tibor támogatását is, és a frissen csatlakozók között van Beck György, a honi szövetség (MVLSZ) alelnöke, valamint Bordás György MVLSZ-társelnök is.

"Aki állt már aranyérmesként olimpiai dobogó tetején, annak nem kell magyaráznia a miértet, az nyilvánvalóan szívesen támogatja egy leendő budapesti olimpia ügyét - mondta az MTI-nek csütörtökön Kemény Dénes. - Más kérdés, hogy a rendezői jog megkapására mekkora az esély. Jelenleg ugyan kicsi a sansz, hiszen óriási a konkurencia, de úgy érzem: ha a NOB preferálná a közép-európai térség valamelyik városát, akkor Budapest pályázata roppant erős lenne egy 2016-os, vagy egy 2020-as olimpia megszerzéséért folyó harcban."

"A csatlakozásunk magyarázata még, hogy a magyar sportnak kell a pályázat, ilyenkor mindig megmozdul valami, a sport helyzete javul, s eredmény lehet például egy olimpiai uszoda. Ha pályázunk, az óriási siker önmagában akkor is, ha végül nem kapjuk meg a rendezést" - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki bizakodik, hogy az ötkarikás aranyérmes pólósok lépése más szempontból is hasznosnak bizonyul. 

"Nyáron, június 13. és 18. között fővárosunkban, a Margitszigeten lesz az ez évi Világkupa, és bízom benne, hogy egy ilyen gazdasági erővel felvonuló civil kezdeményezést, mint amilyen a Budapesti Olimpia Mozgalom, maga mögé állít - jól szervezett, budapesti világversenyként - e torna, amely esetleges magyar kandidáláskor ütőkártya lehet" - mondta.

Támogatóink