Manhattan és víziváros épülhet a csepeli szigetcsúcson

A Népszabadság keddi számában megjelent cikk szerint a napokban adta áldását a fejlesztési tervre Csepel szakbizottsága, a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottsága várhatóan április 15-én tárgyal az ügyről.

Budapest legnagyobb összefüggő, még beépítetlen régiója döntően a főváros, a XXI. kerület és a spanyol Martinsa-Fadesa ingatlanfejlesztő tulajdona; elvben mindhárman támogatják azt a hosszú távú városfejlesztési programot, amely másfél évnyi egyeztetés eredményeként a közelmúltban született meg. A tulajdonosok korábban megosztottak voltak, hogy mi és milyen arányban épüljön a szigetcsúcson.

A mostani tervben a kerület által dédelgetett magasház-építési álmokat tömörítő „Csepel-Manhattan” koncepcióval együtt jelenik meg a „Csepel-Víziváros” gondolata. Ha a leendő hatalmas zöld felületekkel megkétszereződik a főváros sport- és szabadidős közparkjainak a területe, lehetőség nyílik arra, hogy Budapest 2011-ben megpályázhassa a 2020-as nyári olimpia rendezését. Annak egyik lehetséges fő helyszíne a szóban forgó terület.

(mti)

Forrás: http://mno.hu/migr/manhattan_es_vizivaros_epulhet_a_csepeli_szigetcsucson-303859

Sponsors