Abigél Joó

Judo

Age: 25 years

Best results: 2012 London Olympics 5th, WC 7th, 2x EC 1st place

Education (school/dept.): Szent István University, Ybl Miklós Faculty of Architecture and Civil Engineering/architect

Abigél Joó

KÉRDÉS/FELELET:

1. Hogyan kezdtél el sportolni?

Bátyám is judozott, megtetszett nekem is a sport, eleinte csak néztem ahogy edz, majd egy nyári tábor alkalmával szüleim be is írattak.

2. Van sportolói példaképed és miért ő?

Sokáig testvérem volt a példaképem, mindig a maximumot nyújtotta edzésen, versenyeken. Ifi EB III. a legjobb eredménye, de sajnos sok sérülés miatt, nem tudott rendesen edzeni, készülni, így kénytelen volt abbahagyni. De azóta már edző, sok kis fiatal tehetséget nevel, bár azt hiszem én ebben már nem fogom őt követni.

3. Legkedvesebb versenyed?

2010 tavaszán a Bécsi Európa Bajnokság, amit meg is nyertem. Első éves felnőttként, mondhatni az esélytelenek nyugalmával mentem ki. Előtte lévő nap kimentem a városba körbenézni hógömböt venni (nagy gyűjtő vagyok). Másnap reggel bemértem, bemelegítettem, majd könnyedén menten fel minden meccsre. Nem is számoltam még mennyi van hátra, de a legjobb az volt, hogy nem tudtam kikkel megyek európabajnokokkal, világbajnokokkal. Úgy hogy mindenki számára (nekem is) meglepetés volt hogy 19évesen felnőtt EB-t nyertem.

4. Legfőbb célod a közeljövőben?

Szerencsésnek és sikeresnek mondhatom magam, mert utánpótlás EB, VB-ről gyűjtöttem érmeket, felnőtt EB-ről is de a Világbajnokságok valahogy nem jönnek össze.

5. Kedvenc mottód?

"Minden percben, amíg lefele görbíted a szádat, elveszítesz hatvan másodpernyi boldogságot." (Tom Walsh)

Sponsors